Svalbard's tre sesonger

Når du bør besøke Svalbard beror på hva du vil oppleve og hva slags aktiviteter du er interessert i. Vi deler året inn i tre sesonger hvor disse er svært ulike, og alle har vær sine særegenheter. Landskapet, fargene og aktivitetsmulighetene forandrer seg og byr på mye spennende.

Nordlysvinter

I oktober forsvinner solen sakte, men sikkert under horisonten og mørketiden starter. Mange tror at dette er en kjedelig sesong, men sannheten er at den er full av farger og liv. Er du glad i konserter og matopplevelser er dette tiden å besøke Longyearbyen. Under polarnatten er det dessuten mulighet for å se nordlys både dag og natt! Dette er noe man absolutt bør oppleve og Svalbard er det eneste stedet i verden hvor dette er mulig. En mektig naturopplevelse.

Solvinter

Etter en lang mørketid titter endelig solen frem og blir synlig i Longyearbyen 8. mars. Dette markerer starten på solvinteren. For hver dag som går blir dagene lengre og turmulighetene er mange. Det hvite fjellandskapet er fantastisk å utforske med snøscooter eller hundespann. På kveldene farges himmelen i vakre pastellfarger når solen går ned. Et vakkert skue, man ikke vil glemme med det første.

Polarsommar

Sommeren er en tid for å ta beina fatt for å bestige fjell og vandre i de vakre dalene rundt Longyearbyen. På grunn av permafrosten finnes det ikke trær eller noe særlig vegetasjon på Svalbard. Men om sommeren vokser det fortsatt frem vakre blomster og tundraen gir landskapet farge. Dette er en perfekt tid for å utforske det arktiske dyrelivet og det lar seg best gjøre med båt. Tar man en tur ut i Isfjorden er det stor sannsynlighet for at man får øye på blant annet hval, hvalross, sel og kanskje til og med kongen av arktisk, isbjørnen.