den magiske solvinteren

Solvinteren er manges favorittperiode på Svalbard og det med god grunn. Denne perioden strekker seg fra mars til mai og her får du oppleve mye vakkert lys og mange aktivitetsmuligheter. Dette er sesongen for den ikoniske Svalbardaktiviteten snøscooter.

Reiseperiode fra 1. mars til 15. mai, 2024

hvorfor solvinter?

På Svalbard er det mørketid fra oktober til februar. I starten av mars kommer sola endelig over horisonten igjen og for hver dag som går blir dagene lysere og lengere. I midten av april ender denne utviklingen i midnattssol, og solen går ikke ned igjen før slutten av august. For de lokale på Svalbard er denne perioden magisk og bokstavelig talt et lyspunkt etter en lang mørk vinter.  Derfor er det vanlig å dele vinteren opp i to, nordlysvinter og solvinter.  

snøscootertur

Er man på Svalbard om vinteren er det nesten «et must» å dra på snøscootertur. Derfor har vi inkludert en fantastisk tur til Elveneset i denne pakken. Turen har en lengde på ca 70 kilometer og går igjennom et variert landskap og flere vakre daler. Fremme ved Elveneset kommer du til et fantastisk utsiktspunkt over Tempelfjorden og det kjente Tempelfjellet. Her nyter vi noe varmt og drikke før turen går tilbake til Longyearbyen.

Villmarksaften

Villmarksaften på Camp Barentz er en helt spesiell opplevelse. Campen ligger ca 15 km utenfor Longyearbyen, helt omgitt av vill natur. Når du ankommer de koselige trehyttene vil du bli møtt av verten din for kvelden. Du får servert god drikke og en deilig hjemmelaget reinsdyrbidos, etterfulgt av bålkaffe og dessert. Så er det på tide å lære mer om kongen av Arktis – isbjørnen. Etter ett interessant foredrag går vi ut og tar noen bilder av det vakre landskapet, før vi returnerer til byen.

  • Tre netter i ønsket romkategori, inkludert frokost
  • En 3-retters middag på Funktionærmessen Restaurant
  • Snøscootertur til Elveneset
  • Villmarksaften på Camp Barentz
  • Pris fra kr 9 785, - per person