den magiske solvinteren

Solvinteren er manges favorittperiode på Svalbard og det med god grunn. Denne perioden strekker seg fra mars til mai og her får man opplever mye vakkert lys og aktivitetsmulighetene er mange. Dette er sesongen for de ikoniske Svalbardaktivitetene som snøscooter, hundespann og isgrotte.

  • Reiseperiode fra 1. mars til 15. mai, 2022

hvorfor solvinter?

Mange spør seg nok, hvorfor kaller man det solvinter? Vell, på Svalbard er det mørketid fra oktober til februar. I starten av mars kommer sola endelig over horisonten igjen og for hver dag som går blir dagene lysere og lengere. I midten av mars ender denne utviklingen i midnattssol og solen går ikke ned igjen før slutten av august. For de lokale på Svalbard er denne perioden magisk og bokstaveligtalt et lyspunkt etter en lang mørk vinter.  Derfor er det vanlig å dele vinteren opp i to, nordlysvinter og solvinter.  

Fine dining

Funktionærmessen Restaurant vil du nyte en utsøkt 3-retters middag laget av våre dyktige kokker. Her brukes kun de beste råvarene og kvalitet er i fokus. I restauranten har du god utsikt over byen og kombinert med den behagelige atmosfæren vil dette bli en minnerik aften.

stig ned i en isgrotte

Besøker man Svalbard er det vanskelig å ikke få øye på en isbre. Faktisk så er over 60% av øya dekket av breer. Igjennom disse breene renner det store vakre smeltevannskanaler og om vinteren fryser disse til og dekkes med snø. Står man på toppen av en isbre da kan det være vanskelig å forestille seg den magiske is verdenen som finnes under overflaten man står på. Men med guide kan du få oppleve dette. I denne pakken får du med en beltevogntur til isgrotta på Longyearbreen. Å stige ned i en isgrotte og oppleve de vakre smeltevannskanalene som dannes om sommeren er noe helt unikt. En opplevelse for livet!

  • Tre netter i ønsket romkategori
  • Frokostbuffet hver dag
  • Beltevogntur til isgrotta på Longyearbreen
  • En 3-retters middag på Funktionærmessen Restaurant
  • Pris fra kr 5.970, - per person (gjelder ved valg av dobbeltrom)

Les mer om våre andre tilbud: